Skip to content

Aperture 3 trial in preizkus živcev

Včeraj sem se začel igrati z  Aperture 3 trial verzijo, ki mi je mimogrede sesula celotno knjižnico 7let digitalnih fotografij. Hvala bogu za backup.
In med postavljanjem zadev nazaj na svoje mesto sem našel še marsikatero fotografijo, ki jo v preteklosti še ni bilo časa niti spodobno pogledati kaj šele presortirati. Med pregledovanjem, sem med drugim ugotovil, da polovico fotografij sploh še nisem “videl” vsaj ne spominjam se, da bi jih, ker je šlo tako hitro mimo najbrž in ni bilo časa sortirati. Tako, da sem se odločil, da bom naslednje dni, noči, tedne, mesece, leta… zabil pred kompjutrom in presortiral vse tiste privat knjižnice fotografij kjer so fotografije za dušo 😉 no go – bo počakalo do penzije :).

Aja sicer pa Aperture3 je kull program, ki pa ima še nekaj hroščkov, ki sicer ne vplivajo pretirano na kreativno obdelavo fotografij, vendarle kljub temu vam lahko malo ponagajajo.  Na hitro povedano… knjižnice iz Aperture 2 ne podpira, watermarki ne delajo tako kot bi morali…itd. Drugače pa dodali so prednastavljiva orodja, dodani so čopiči s katerimi do neke meje lahko zelo hitro popravimo fotografijo za bolj grobe posege bo pa še vedno potrebno zagnati kakšen foto butik… dodali so tudi flickr, in FB in še nekaj za moje vatle popolnoma neuporabnega drobiža, ki bi se ga z lahkoto odkrižali, tako da so že sledili prvi konkretnejši posegi v preferences in poglobljeno iskanje razno, raznih kljukic…   Bomo videli čez nekaj dni kako se bo obnašal nadalje. Upanje umira zadnje…bom še kaj napisal, čez čas.

aja še fotka 🙂

Scroll Up